Durand International

Contact

DURAND International SAS
550 Avenue Marie Curie
Zone Industrielle Jean Jaurès
F – 07800 La Voulte sur Rhône Frankrijk

T +33 475 858 540

F +33 475 858 541

info@durandinternational.fr

Service en reserveonderdelen

aftersales@durandinternational.fr

DURAND International is ’s werelds meest toonaangevende leverancier van karkassplijtmachines voor varkensslachtlijnen en is bekend om zijn gepatenteerde neksnijder en reuzelverwijderaar. Durand International SAS is onderdeel van de MPS-groep, wereldwijd marktleider op het gebied van slachtlijnen voor rood vlees.

De machines van Durand worden meestal geïnstalleerd op de afdeling van het slachthuis waar de dieren worden gedood en bieden een oplossing voor een van de moeilijkste taken van de lijn: het in twee gelijke delen verdelen van de karkassen. In reactie op arbeidsbesparingen, het tekort aan arbeidskrachten en de behoefte om de kwaliteit en kwantiteit van de producten te verhogen, heeft Durand machines ontworpen die de industrie een oplossing bieden. Er zijn veel redenen waarom een dergelijke investering noodzakelijk is en de belangrijkste daarvan zijn een duidelijke kwaliteit, regelmatigheid, snelheid en hygiëne.

  • Door de automatische werking zorgen de splijtmachines van Durand voor een regelmatige productie en snel proces (tot 650 varkens/uur per apparaat).
  • Wanneer hygiëne een belangrijk thema wordt in de landbouw- en voedingsmiddelenindustrie, garanderen automatische splijtmachines dat de geldende normen op de wereldmarkt worden nageleefd.

De onderhoudskosten in vergelijking met de resultaten zijn een ander bewijs van het belang van deze machine voor industriële slachthuizen.

Geschiedenis

Durand International is opgericht in 1951 en betrad met de ontwikkeling van een varkenssplijtmachine een nieuwe economische markt. In 1973 werd het bedrijf marktleider op het gebied van automatische machines voor varkensslachterijen. Vanaf deze datum heeft het dynamische R&D-beleid van Durand International gezorgd voor belangrijke verbeteringen aan de apparatuur en wordt een breed scala van automatische machines voor het schone deel van het slachthuis ontwikkeld: splijtmachines, neksnijders en reuzelverwijderaars.

1973 Durand International wordt de eerste leverancier van automatische machines voor varkensslachterijen.
1983 Splijtmachines van Durand International bereiken een snelheid van 250 varkens/uur. 80% van de omzet van het bedrijf is afkomstig uit export.
1991 Ontwikkeling van de eerste reuzelverwijderaar.
1992 De eerste automatische machine voor hygiënekeurmerken.
1995 Eerste automatische zaag voor karkassen.
1995 Durand International wordt onderdeel van Breteche Industry Group
(800 medewerkers en 160 miljoen €).
1996 Eerste automatische neksnijder die continu draait met een snelheid van 450 varkens per uur
2000 Hoge-snelheid cadanszaagmachine met steunarmtechnologie (MSP 6040 – 650 varkens/uur).
 2003 Ontwikkeling van inktprinters, met functionaliteit voor traceerbaarheid en identificatie. Volledig op maat gemaakt.
 2008 Ontwikkeling van een splijtkop op robot.
 2011 Durand International wordt onderdeel van MPS.