Orderverzamelsystemen

MPS Food Logistic systems ontwerpt, produceert en installeert oplossingen voor orderverzameling. Uitgangspunt daarbij zijn de eisen van de eindgebruiker en bedrijfsdata zoals ordergegevens, opdrachtgegevens en productiegegevens.

Georganiseerd en efficiënt verzamelen van orders is voor veel ondernemers de reden te investeren in een intralogistiek systeem. Efficiënt, foutloos en eventueel geautomatiseerd orders verzamelen is de belangrijkste factor die de return on investment bepaalt van een project.

MPS Food Logistic Systems onderscheidt twee principes voor orderpicken, die alle denkbare oplossingen omvatten:

  • ABC-productindeling zorgt voor beperkte afstand naar goederen
  • beperkte afmeting van de Flow Racks door dynamische belegging
  • ideaal voor goederen met gevoelige verpakking
  • uitgebreide aansturingsmogelijkheden.

Man-to-Goods

Orders verzamelen vanuit een automatische magazijnstelling waarbij de orderpicker langs Flow Racks gaat en de klantorders verzamelt.

Voor de Man-to-Goods orderpicking ontwikkelde MPS Food Logistic Systems geavanceerde producten zoals de Handheld-terminalaansturing, Pick-to-Light aansturing en de op rails verplaatsbare Weeg-Pickterminal.

  • geen fysieke beperking in aantal artikelen
  • gehele klantorder af te handelen op één orderpickstation
  • magazijnbelasting gedempt bij een gelijktijdige afhandeling van meerdere klanten

Goods-to-Man

Orders verzamelen vanuit een automatische magazijnstelling waarbij de orderpicker zijn materiaal krijgt aangevoerd en de producten verdeelt naar klantlocaties. Het teveel aangevoerde materiaal gaat retour magazijn.

Voor het Goods-to-Man station bestaan verschillende mogelijkheden voor aansturing en registratie van de orderafhandeling, zoals picken op gewicht, verdeling over de klantlocaties met Put-to-Light en de print  van klantetiketten voor de uitleverdoos of -krat.