Projectontwikkeling

MPS Food Logistic Systems onderscheidt zich als sterke speler in projectontwikkeling. Gezamenlijk met de opdrachtgever en eindgebruiker ontwerpen we intralogistieke oplossingen. De geïntegreerde MPS-aanpak van hardware en software zorgt daarbij voor een optimaal resultaat. Of het nu gaat om een greenfield project of om een verbetering van de bestaande locatie.

Projectadvies & consulting

De retailmarkt is steeds in beweging en stelt elke dag weer hogere eisen aan de producent in voedingsmiddelenindustrie en distributie.

MPS Food Logistic Systems brengt samen met de opdrachtgever interne logistieke stromen in kaart.Dit doen we met de nuchtere aanpak die MPS in de genen zit.  Via de eenvoudige vragen als waar staan we nu? En waar willen we naartoe? Gezamenlijk zoeken we vervolgens naar het optimum en we kijken welke oplossingen daarbij passen. Met computergeanimeerde simulaties testen we de randvoorwaarden om te komen tot  verbeteringen in  efficiency en effectiviteit.

Hier komt de knowhow en de jarenlange ervaring van MPS om de hoek kijken. Intralogistieke processen, gestuurd door state-of-the-artsoftware en gesteund door proven technology hardware, zorgen voor de perfecte oplossing.

Met behulp van evaluatieprogramma’s stellen we de modules inclusief besturing uitvoerig op de proef. De energie die we in dit stadium steken verdient zich gemakkelijk terug door de eenvoud van de implementatie. Dezelfde programma’s kunnen goed worden gebruikt voor scholing en training van de medewerkers.

Greenfield projecten

Bij een project vanaf scratch, een greenfield traject, speelt de omgeving een grote rol. De opdracht stelt eisen aan het gebouw en de utilities. Onze opdrachtgever krijg bij deze projecten de beschikking over een gespecialiseerd  team van MPS Food Logistic Systems engineers en consultants, ervaren in ontwerp, inrichting en bouw.

Van plan via proces- en projectspecificatie worden de voorwaarden van het project ingevuld. Van gebouwontwerp tot en met implementatie. Samen met de opdrachtgever zetten we ideeën om in concrete specificaties. Zo begeleiden we  de selectie van toeleveranciers tot en met implementatie en nazorg. Met de typerende combinatie van jarenlange projectervaring en de nuchtere en pragmatische aanpak van MPS Food Logistic Systems.