M-line

MPS Red Meat Slaughtering introduceert de nieuwe generatie slachtrobots: de M-Line.

De nieuwe lijn van machines op basis van het nieuwe M-Line concept is een volledig door MPS ontwikkelde innovatie die voldoet aan de nieuwste hygiëne- en veiligheidseisen. De slachtrobots van de  M-Line gebruiken een compleet nieuw ontworpen type gereedschap: de TwinTools.

De combinatie van 3D karkasscanner,een industriële robot en de TwinTools zetten een nieuwe standaard neer in slachtlijnrobotisering. De M-line is het antwoord op:

  • De noodzaak voor continue verbetering  van de hygiëne in het slachtproces.
  • De vraag naar een hogere opbrengst van het snijden en uitbenen. Met de M-line wordt dit bereikt door het verbeterde scanproces en de grotere positioneringsnauwkeurigheid van de slachtrobots.
  • De hoge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid. De huidige solide prestaties van industriële robots in complexe en veeleisende productieomgevingen is daarom de basis van de M-line.
  • De verhoging van slachtcapaciteit  in recente jaren.

M-line-logo-2013-transparant

De M-line innovatie:

  • Hoge hygiënestandaard
  • Hogere opbrengst van het snijden en uitbenen
  • Betrouwbaarheid
  • Ook voor hoge slachtcapaciteiten

TwinTools met superieure sterilisatie

TwinTools-logo-2013-transparant
De TwinTool techniek is revolutionair op het gebied van slachtprocesrobotisering. Het is gebaseerd op beproefde bewerkingsprestaties van de F-Line technologie, gecombineerd met een superieure sterilisatie van het gereedschap na elke cyclus. Bij het TwinTool concept heeft elke machine een dubbelwerkend gereeschap. Als één gereedschap in werking is, wordt het tweede gereedschap gesteriliseerd. Voor een optimale hygiene zijn alle componenten die in contact komen met de karkassen  geproduceerd volgens de nieuwste standaards in oppervlaktebehandeling op basis van nanotechnolgie.

3D-scanning voor hoge snijnauwkeurigheid

De nieuwste technieken in 3D-scannen die worden toegepast garanderen een hoge snijnauwkeurigheid. Verschillende scans van de karkassen worden via de MPS intern ontwikkelde Coliphia software omgezet naar een precieze beweging van robot en gereedschap. Een beweging die 100% is gesynchroniseerd met het transport van de karkassen.